9 Temmuz 2012 Pazartesi

sodalı açma

            


                                           SODALI AÇMA


 BU AÇMAYA BAYILDIM SİZEDE TAVSİYE EDERİM.YUMUŞACIK ÇOK LEZZETLİ BİR TARİF MAYALI AMA BUZDOLABINDA MAYALANIYOR.KAYINVALİDEMİN ELLİNDEN.OKUMA GÜNÜNDE İKRAM OLARAK YAPTI HERKEZDEN TAM PUAN ALDI.BUNU İLK DEFA YAPTI GÜNLERİNDEN BİRİNDE ÖĞRENMİŞ.NEYSE GEÇEYİN TARİFE.
      MAZEMELER
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • az tuz
  • bir küp yaş maya
  • aldığı kadar un
  • üzeri için yumurta sarısı
iç mazemesi biz peynir kullandık siz arzunuza göre yapabilirsiniz.
  • süt,şeker va maya karıştırılıyor.
  • sıvı yağ ve soda ilave ediliyor.
  • elimize yapışmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar unu ilave ediyoruz.
  • hamuru yoğurma kabıyla birlikte buzdolabına 45dak. kadar koyuyoruz. aslında biz bunu geceden yapmıştık sabah çok güzel kabarmış bir hamur vardı karşımızda.tarifi veren acele yapılacaksa 45dak.dolapta bekletilince oluyo demiş.bende size öğle söyleyeyim.
  • kabaran hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparıyoruz.(6 adet çıktı.)
  • merdane ve oklava yardımıyla yufka açar gibi açıyoruz bir tepsi büyüklüğünde.8 eşit parçaya bölüyoruz.
  • iç mazemesini koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
  • tepsiye dizip,yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.15-20 dak.bekliyoruz.
  • 180*c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.(üzerleri kızarıncaya kadar)
ikramdan geri kalanılarını dondurucuya koyduk ertesi sabah ısıtıp kahvaltıda afiyetle yedik.tazeliğini hiç kaybetmemişti.size varsa mikrodalgada yoksa fırında ısıtabilirsiniz.
affiyet olsun:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder