7 Haziran 2012 Perşembe

DOĞUM GÜNÜ MENÜSÜ


                                           BUZLUK BÖREĞİ

ÇOK KOLAY, ÇOK PIRATİK,ÇOK LEZZETLİ,ÇOK ÇITIR ,ÇOK ÇOOOK  İŞTE ANLATILMAZ YENİLİR BİR BÖREK.KOMŞUM EMİNE'DEN ÖĞRENMİŞTİM.SADECE YAPARKEN BELKİ UĞRAŞMAK GEREKİYOR AMA ZOR DEĞİL.
  • 6 AD HAZIR YIFKA
  • 250 GR MARGARİN(TEREYAĞ)
  • 500 GR LOR PEYNİR
  • MAYDONOZ
  • TUZ
  • SU
İÇ MAZEMESİ ARZUYA GÖRE KIYMALI ,PATATESLİ VE KARIŞIK YAPILABİLİR.
MARGARİNİ ERİTİYORUZ BİR BARDAK SUYLA KARIŞTIRIP İLK YUFKAMIZIN ÜZERİNE
SÜRÜYORUZ.İKİNCİ YUFKAYI ONUN ÜZERİNE KOYUP BEN 12 PARCA KESTİM.SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIP SUYUN ALTINDA YIKIYORUZ EVET EVET YIKIYORUZ.BİRİBİRLERİNE DEĞMEYECEK ŞEKİLDE BİR TEPSİ YADA TABAĞ KOYUP BUZLUĞA  ATIYORUZ.BU ARADA DİYER YUFKALARIDA AYNI YÖNTEMLE YAPIYORUZ YANİ ALTI YUFKA ÜÇ YUFAKA GİBİ OLUYOR. HEMEN YAPMAK İSTİYORSANIZ  BUZLUKTA 20 DAK. BEKLETİKTEN SONRA
ÇIKARTIP SUYUN ALTINA BİR DAHA TUTUP TEPSİYE DİZİYORUZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ.200*C ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA YÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.AFFİYET OLSUN.MİS MİS...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder