12 Haziran 2012 Salı

TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ


                                    TAVUKLU BEZELYE

  • yarım kilo taze bezeliye
  • 2 soğan(biri rendeleniyor)
  • 1 havuç
  • yarım kilo tavuk göğüs eti
  • 3 domates
  • 2 patates
  • tuz,1adet küp şeker,karabiber,maydonoz,sıvı yağ
soğanın birini rende diğerini ince ince,tavuk göğüsünü küp küp doğrayın.soğanı yağda soteleyin.domates ve maydonoz hariç tüm mazemeleri tavuk göğüsünün rengi dönene kadar
kavurun.üzerine domatesi küp küp doğrayıp gelişi güzel yayın suyunu koyun.tencerenin kapağını kapatın.suyu fazla koymayın sebzeler zaten suyunu azda olsa salar.25-30 dak orta ateşte pişirin.ince ince doğradığınız maydonozları içine koyun.
 AFFİYET OLSUN...
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder