8 Haziran 2012 Cuma

HAŞHAŞLI PASTA



                                  HAŞHAŞLI PASTA
  • 5 ADET YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
  • 1 SU BARDAĞI İRMİK
  • 1,5 SU BARDAĞI UN
  • 1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
  • 1 PAKET VANİLYA 
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU                             
                ŞERBETİ İÇİN:
  • 2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 2 SU BARDAĞI  SU
  •  1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
                   KREMASI
  • HAZIR KREM ŞANTİ
                                YAPILIŞI
  • YUMURTA VE TOZ ŞEKERİ BEYAZ OLANA KADAR ÇIRPIYORU.
  • ÖNCE SIVI MAZEMELERİ DAHA SONRA KABARMA TOZU HARİÇ KURU MAZEMELERİ ELKELYİP KARIŞTIRIYORUZ.
  • KABARTMA TOZUNU EN SON EKLİYORUZ VE TAHTA KAŞIKLA İKİ-ÜÇ DEFA KARIŞTIRIYORUZ .
  • BEN 26 LIK BİR TEPSİYE DÖKTÜM SİZ EVİNİZDE ÇOK BÜYÜK OLMAMAK KAYDIYLA ARZU ETİĞİNİZ BOY VE ŞEKİLDEKİ BİR TEPSİYE DÖKEBİLİRSİNİZ.
  • TEPSİYİ YAĞLAMAYI VE UNLAMAYI UNUTMAYIN.
  • ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180*C FIRINDA YAKLAŞIK 20 DAK.PİŞİRİYORUZ.FIRINA GÖRE FARKLILIK GÖSTERDİĞİNDEN KÜRDAN KONTROLÜ YAPABİLİRSİNİZ.KÜRDAN TEMİZ ÇIKIYORSA PİŞMİŞTİR.
  • DİYER YANDA ŞERBETİNİ OCAKTA KAYNATIYORUZ.
  • ŞERBET VE KEK ILIK OLACAK.ŞERBET KENDİNİ ÇEKİNCE KREM ŞANTİ İLE KAPLAYIP KİWİ DİLİMLERİ İLE SÜSLÜYORUZ.ZATEN PASTANIN DİYER ADI KİWİLİ PASTA.BEN KAYMAK TADINDA KREM ŞANTİYİ DENEDİM AÇIKÇASI ŞERBETLİ BİR TATLI OLDUĞUNDAN DAHA ÇOK YAKIŞTI.
  • ÖZELİKLEDE HAMURDAN  DÖRT ADET MUFİN KABINA KOYUP PİŞİRDİM TEK KİŞİLİK DAHA GÜZEL DURDU.AMA ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM YİYİPTE BEĞENMEYEN HİÇ OLMADI TATLI YEMEYİ SEVMEYEN KIZ KERDEŞİM DAHİL.
          AFFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder